SpringDay cu iz de Danemarca


       Ca în fiecare în an, în luna mai la Colegiul Naţional “Emil Racoviţǎ” Iasi se organizeazǎ Spring  Day. Spring Day este o zi în care se celebreazǎ  Uniunea Europeana, aşadar, prin tragere la sorti    fiecare clasǎ are de reprezentat o ţarǎ. Anul acesta, colectivul clasei a X-a A a avut de reprezentat  Danemarca. La prima vedere, Danemaraca nu ar avea foarte multe de oferit. Nimic mai fals, cǎci  aceastǎ ţarǎ scandinavǎ a dat lumii mari personalitaţi din diferite domenii : Hans Christian Andersen,  Arne Jacobsen, Niels Bohr, Caroline Wozniacki si multi alţi.
     Dupǎ cum vǎ povesteam,  noi am avut de reprezentat Danemarca, iar  dupǎ o discuţie purtatǎ cu    domnul diriginete am ajuns la concluzia cǎ ce ar putea fi mai reprezentativ, dacǎ nu vikingii. Zis şi  fǎcut, în ziua cu pricina toţi colegii mei au venit cu haine de blanǎ, ba chiar baieţii au avut şi recuzitǎ  adecvatǎ. Din punct de vedere gastronomic, fetele au pregatit clǎtite daneze si alte deserturi   tradiţionale. Consider cǎ totul a avut success, mai ales cǎ vanzarile au fost de 100%, dar din pǎcate  înca nu se ştie rezultatul, deci nu pot sǎ  vǎ spun dacǎ am castigat sau nu.
 P.S:  vǎ inserez aici un link ca sǎ citiţi un pic si voi despre Danemarca, cǎci o informatie în plus nu  stricǎ niciodatǎ: Danemarca.

Fotografia postată de Marinel Serban.

Comentarii

Postări populare